Info

INFORMACJE O STRONIE
WYSPAGRACZY.PL

 

Spis treści:

I. Wprowadzenie
II. Zasady korzystania z serwisu
III. RODO i Polityka Prywatności
IV. Posady na stronie

 

I. Wprowadzenie

Serwis WyspaGraczy.pl powstał 16 marca 2019 roku, by codziennie dostarczać czytającym solidną dawkę gamingu. Tworzymy to, co jest naszą pasją, więc bardzo lubimy nasze zajęcie. Współpracujemy blisko sporych twórców takich jak ZAIROX czy Kapifili. Na naszą stronę codziennie wchodzą setki osób i chcemy, aby ten wynik szedł jak najbardziej w górę. Na stronie jest też regulamin, z którym trzeba się zapoznać. Dziękujemy w imieniu redakcji, że jesteście.

II. Zasady korzystania z serwisu

Oficjalny regulamin stacjonuje na serwisie od 7 września 2019 roku. Uwagi do regulaminu prosimy zgłaszać na ekipa@wyspagraczy.pl.

  1. WyspaGraczy.pl to serwis mający na celu zrzeszyć graczy i informować ich jak najwcześniej o nowych nowinkach z gier wideo.
  2. Na portalu obowiązuje korzystanie z ojczystego, polskiego języka.
  3. Zakładanie kont na portalu nie jest możliwe, dopóki nie skonfigurujemy w pełni tego systemu.
  4. Komentować można jako gość.
  5. W komentarzach jest wolność słowa, lecz nie można używać wulgarnego języka. Jakiekolwiek obrażanie równa się z brakiem możliwości komentowania na IP.
  6. Administratorem danych jest WyspaGraczy.pl
  7. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody, krzywdę.
  8. Redakcja to zespół, który działa na stronie jako wolontariat, taki redaktor ma możliwość publikacji newsów dzięki którym doskonali swoją wiedzę o świecie gamingu, o oprogramowaniu jak i bogaci swój język polski.
  9. Serwis korzysta z oprogramowania WordPress, które jest w pełni darmowe i dostępne dla każdego.
  10. WyspaGraczy.pl posiada własny Discord. Zapraszamy.
  11. Pomoc można otrzymać na serwerze discord lub pisząc na mail ekipa@wyspagraczy.pl.
  12. Redakcję serwisu można poznać na tej stronie.
  13. Administratorzy mają prawo edytować regulamin w każdej chwili.
  14. Na stronie obowiązuje również netykieta i zasady dobrego wychowania, działaj też intuicyjnie.
  15. Kopiowanie materiałów zabronione.
  16. Właścicielem regulaminu jest serwis https://WyspaGraczy.pl.
  17. Nieznajomość regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania.

OSTATNIA AKTUALIZACJA 7.09.2019 PRZEZ: YOOHOO

III. RODO i Polityka Prywatności

[Postanowienia ogólne]
Podpunkt określa Politykę Prywatności Serwisu WyspaGraczy.pl, która w szczególności obejmuje regulacje dotyczące ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa innych danych wprowadzonych do Serwisu przez Użytkownika.

Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

[Ochrona danych osobowych]
Administrator jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).

Dane zamieszczone w Systemie informatycznym przez Użytkownika będącego osobą fizyczną, zostały zarejestrowane w rejestrze zbiorów danych osobowych prowadzonym przez GIODO.
Korzystanie z Serwisu wiąże się z koniecznością podania przez Użytkownika swoich własnych danych osobowych.
Administrator pozyskuje i przetwarza następujące dane osobowe:

– imię i nazwisko
– adres poczty elektronicznej
– numer IP
– wizerunek

Dane osobowe będą przechowywane przez okres do czasu dezaktywacji konta Użytkownika.
Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celu świadczenia usługi poprzez Serwis.
W przypadku zapisu na newsletter Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników (adres e-mail) w celu marketingu swoich usług i produktów, usług i produktów innych Użytkowników i innych podmiotów współpracujących z Administratorem, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO). Dane osobowe będą przechowywane przez okres do dnia wypisania się przez Użytkownika z newslettera.
Wyrażenie przez Użytkownika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych do celów marketingowych następuje przez zaznaczenie właściwego miejsca w formularzu w trakcie rejestracji i w trakcie zapisu na newsletter. Użytkownik może w każdej chwili złożyć sprzeciw na przetwarzanie jego danych w w/w zakresie.
Administrator może przesyłać Użytkownikom na podane przez nich adresy e-mail informacje handlowe na temat swoich produktów i usług, pod warunkiem, że Użytkownik wyraził zgodę na ich otrzymywanie. Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę.

[Uprawnienia Użytkownika]
W przypadku zmiany danych osobowych, Użytkownik powinien uaktualnić je na Profilu użytkownika.

Użytkownikowi przysługuje prawo żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

Użytkownikowi przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak wyrażenia zgody na przetwarzanie danych uniemożliwia korzystanie z Serwisu.

Dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, także w formie profilowania.

Administrator może odmówić usunięcia danych osobowych Użytkownika, jeżeli zachowanie danych osobowych jest konieczne ze względu na obowiązek nałożony na Administratora przez przepisy prawa.

[Techniczna ochrona danych]
Administrator zobowiązuje się do przechowywania kopii bezpieczeństwa zawierających dane osobowe Użytkownika.

Powierzone dane są składowane na najwyższej klasy sprzęcie i serwerach w odpowiednio zabezpieczonych centrach przechowywania informacji, do których dostęp mają tylko upoważnione osoby.

Administrator przeprowadza czynności związane z przetwarzaniem danych osobowych z poszanowaniem wszystkich wymogów prawnych i technicznych nałożonych na niego przez przepisy dotyczące ochrony danych osobowych.

[Polityka cookies]
Dla wygody Użytkowników Serwis używa plików cookies m.in. w celu dostosowania serwisu do potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.

W ramach Serwisu stosowane są dwa typy plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W Serwisie wykorzystujemy następujące rodzaje plików Cookies:

„niezbędne” – umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. wykorzystywane przy obsłudze autoryzacji użytkowników;
“zabezpieczające” – służą do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie korzystania z usług Serwisu;
„wydajnościowe” – umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisu;
„funkcjonalne” – umożliwają zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu Serwisu itp.;
„reklamowe” – umożliwiają dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
“integracyjne” – związane są z wykorzystywanymi w Serwisie usługami firm trzecich, np. Google Analytics.
Serwisy obce, których materiały przedstawiamy, mogą także używać cookies, które umożliwiają logowanie się, oraz służą dostarczaniu reklam odpowiadających upodobaniom i zachowaniom użytkownika.
W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

[Kontakt]
Użytkownik może w dowolnym czasie skontaktować się z Administratorem w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób Administrator wykorzystuje lub zamierza wykorzystywać jego dane osobowe.

Użytkownik może również zwrócić się do Administratora z prośbą o usunięcie jego danych osobowych w całości lub w określonej części.

Z Administratorem można skontaktować się wysyłając wiadomość na adres e-mail: ekipa@wyspagraczy.pl.

 

IV. Posady na stronie

 

 

 


niebawem reszta